PROMJENJIVI SVIBANJ / Neki okupani suncem, drugi pljuskovima! Ponegdje temperature i do 27. Evo što nas čeka za vikend

U noći na petak stigli su kiša, grmljavinski pljuskovi, a postojala je mogućnost i za izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno tučom i jakim vjetrom, najviše na zagrebačkom području, u Zagorju i Međimurju

17.5.2024.
6:09
VOYO logo

Ujutro će pljuskova i grmljavine biti još na istoku zemlje i ponegdje na jugu. Već prijepodne razvedrit će se u većini unutrašnjosti pa će u središnjem dijelu prevladavati sunčano. Puhat će slab jugozapadnjak, a najviša temperatura bit će između 22 i 25 Celzijevih stupnjeva.

Istok zemlje poslijepodne će imati više sunca nego ujutro, ali na krajnjem istoku mogući su i lokalni pljuskovi ili malo kiše. Ovdje će se sutra mjeriti i najviša temperatura - od 24 do 27 stupnjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sunčan i ugodno topao dan bit će na južnom Jadranu. Izgleda za pljuskove sutra ima najviše u zaleđu dok će na obali i otocima biti sunčano uz umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, samo na krajnjem jugu i dalje će puhati jugo.

Sjeverni dio Jadrana malo svježiji. Ovdje će temperatura biti uglavnom oko 20, 22 stupnja, a u Gorskom Kotaru povremeno će još biti kiše i pljuskova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ove epizode kiše, za vikend sunčanije, osobito u subotu kad će u cijeloj zemlji biti i malo toplije! Pretežno sunčano i u nedjelju, mogući su tek lokalni pljuskovi u gorskom dijelu unutrašnjosti, ali onda idući tjedan dosta promjenjivo uz česte pljuskove i kišu. Što se tiče temperatura, one ostaju ugodne, neće biti prevruće s temperaturama oko 24 ili 25 stupnjeva.

Na Jadranu će također subota biti sunčaniji dio vikenda, a od nedjelje ovdje dosta promjenjivo više manje cijeli idući tjedan, uz jugo i ugodne, ne previsoke temperature. Pravo proljetno vrijeme, red kiše, red sunca!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo